• Case studies

  • Improving acoustics with a moss wall in the Sparkasse’s offices and rooms
  • Improving acoustics with a moss wall in the Sparkasse’s offices and rooms
  • Improving acoustics with a moss wall in the Sparkasse’s offices and rooms
  • Improving acoustics with a moss wall in the Sparkasse’s offices and rooms
  • Improving acoustics with a moss wall in the Sparkasse’s offices and rooms
  • Improving acoustics with a moss wall in the Sparkasse’s offices and rooms

Functionally acoustic moss walls at Sparkasse Schwerte

For Sparkasse Schwerte, we produced perfectly sized tailored moss pictures and walls to architect and client specifications. The nature reserve that surrounds the building was picked up thematically by the moss surfaces in the Sparkasse’s winter garden. The theme of nature runs like a green thread through the adjoining consultation rooms. Our natural materials made these offices real places of well-being.

We produce tailored moss pictures or moss walls in our moss manufactory for greening your object according to customer requests.

Submit your enquiry to us!

Dimensions:44.91 m² + 19.31 m² (both in the customer area), 32.88 m2 (offices)
Customer:JBR Partner architectural practice
Project:Sparkasse Schwerte
Design:JBR Partner architectural practice
Photos:Philip Kistner
Year:2015